Politika privatnosti

    Ovom deklaracijom o zaštiti podataka pružamo informacije o tome koji lični podaci koje obrađujemo, u koju svrhu, kako i gdje, posebno u vezi s našim web stranicama i našim drugim uslugama. Uz ovu deklaraciju o zaštiti podataka, informiramo vas i o pravima osoba čiji podaci obrađujemo.

    Za pojedinačne ili dodatne ponude i usluge, posebne, dodatne ili daljnje izjave o zaštiti podataka kao i druge pravne dokumente poput općih uvjeti, uvjeti korištenja ili uvjeti korištenja mogu se primjenjivati.

    Naša ponuda podliježe švicarskom zakonu o zaštiti podataka i svim važećim zakonom o zaštiti vanjskih podataka, posebno u Europskoj uniji (EU) s općim uredbom o zaštiti podataka (GDPR). Europska komisija priznaje da švicarski zakon o zaštiti podataka osigurava odgovarajuću zaštitu podataka.


    1. – Kontakt adrese

    Odgovornost za obradu ličnih podataka:

    Renata Hanselmann
    Homeopatijska praksa
    Bederstrasse 31, 8002 Cirih

    praxis@renatahanselmann.ch

    Ukažemo ako postoje druge osobe odgovorne za obradu ličnih podataka u pojedinim slučajevima.


    2 – Obrada ličnih podataka

    2.1 – Uslovi
    Osobni podaci su sve informacije koje se odnose na identificiranu ili identificirajuću osobu. Predmet podataka je osoba o kojoj se obrađuju lični podaci. Obrada uključuje bilo kakvo rukovanje ličnim podacima, bez obzira na sredstva i postupke koji se koriste, posebno skladištenje, otkrivanje, stjecanje, prikupljanje, brisanje, skladištenje, izmjenu, uništavanje i upotrebu ličnih podataka.
    Europsko ekonomsko područje (EEA) sadrži Europsku uniju (EU) i Kneževina Lihtenštajna, Islanda i Norveške. Opća regulacija zaštite podataka (GDPR) odnosi se na obradu ličnih podataka kao obradu ličnih podataka.

    2.2 – Pravna osnova
    Osobni podaci obrađujemo u skladu sa švicarskim zakonom o zaštiti podataka, posebno Federalni Zakon o zaštiti podataka (FADP) i Pravilnik savezne zaštite podataka (FDPA).
    Obrađujemo lične podatke - ako je i u mjeri u kojoj se primjenjuje opći regulacija zaštite podataka (GDPR) - u skladu s najmanje jednom od sljedećih pravnih osnova:
    - Član 6 (1) (b) GDPR-a za potrebnu obradu ličnih podataka za obavljanje ugovora sa subjektom podataka i za provedbu prije ugovornih mjera.
    - Član 6 (1) (f) GDPRFOR-a potrebnu obradu ličnih podataka radi zaštite legitimnih interesa SAD-a ili trećih strana, osim ako ne prevladaju temeljne slobode i prava i interese subjekta podataka. Posebno su legitimni interesi, posebno u interesu da bismo mogli trajno pružiti našu ponudu, na korisnički, siguran i pouzdan način i moći da se oglašavamo prema potrebi, informacijskoj sigurnosti i zaštiti od zloupotrebe i neovlaštene upotrebe, Provedba vlastitih pravnih potraživanja i poštivanje švicarskog zakona.
    - Član 6 (1) (c) GDPR-a za potrebnu obradu ličnih podataka za ispunjavanje zakonske obaveze za koji smo podložni prema bilo kojem važećem zakonu država članica u evropskom ekonomskom području (EEA).
    - Art. 6 para. 1 lit. E DSGVO za potrebnu obradu ličnih podataka za obavljanje zadatka koji je u javnom interesu.
    - Art. 6 (1) (a) GDPR-a za obradu ličnih podataka sa saglasnošću dotične osobe.
    - Član 6 (1) (d) GDPR-a za potrebnu obradu ličnih podataka radi zaštite vitalnih interesa subjekta podataka ili neku drugu fizičku osobu.

    2.3 – Vrsta, opseg i svrha
    Obrađujemo lične podatke koji su potrebni kako bi našim uslugama pružili stalni, korisni, siguran i pouzdan način. Takvi lični podaci mogu pasti u kategorije inventar i kontakt podatke, podatke preglednika i uređaja, sadržaj podataka, metalne ili marginalne podatke i podatke o upotrebi, podatke o lokaciji, prodajnim, ugovoru i podatke o plaćanju.
    Osobni podaci obrađujemo za vrijeme potrebno za relevantne svrhe ili prema zakonu. Osobni podaci čija obrada više nije potrebna nije anonimna ili izbrisana. Osobe čiji podaci obrađujemo uglavnom imaju pravo na njihove podatke izbrisane.
    U principu obrađujemo samo osobne podatke uzglasnosti subjekta, osim ako je obrada ne dozvoljena za druge pravne razloge, na primjer, ispunjavanje ugovora sa subjektu podataka i za odgovarajuće prijegovorne mjere, radi zaštite naših predizbojnih legitimnih interesa , jer je obrada vidljiva iz okolnosti ili nakon prethodnih informacija.
    U tom kontekstu, procesuiramo se posebno da nam podatkovni predmet pruža dobrovoljno i njegova vlastiti sporazum kada nas kontaktirate – na primjer, pismom, e-poštom, kontaktnim obrascem, društvenim medijima ili telefonom – ili prilikom registracije za korisnika Račun. Takve informacije možemo pohraniti, na primjer, u adresar ili sa uporedivim AIDS-om. Ako nam prenose lične podatke putem trećih strana, dužni ste zajamčiti zaštitu podataka u odnosu na takve treće strane i osigurati tačnost takvih ličnih podataka.
    Također obrađujemo lične podatke koji primamo od trećih strana, pribavljamo iz javno dostupnih izvora ili prikupljamo u toku pružanja naših usluga, ako i u mjeri u kojoj je takva obrada dopuštena iz pravnih razloga.

    2.4 – Obrada ličnih podataka od strane trećih strana, takođe i u inostranstvu
    Možda imamo lične podatke koje su obradili naručene treće strane ili procesuiraju ga zajedno sa trećim stranama ili uz pomoć trećih strana ili ga prenoseći trećim stranama. Takve treće strane su posebno pružatelji usluga čije usluge koristimo. Takođe osiguravamo odgovarajuću zaštitu podataka za takve treće strane.
    Takve treće strane uglavnom se nalaze u Švicarskoj i europskom ekonomskom području (EEA). Međutim, takve treće strane mogu se naći i u drugim državama i teritorijama na zemlji kao i drugdje u svemiru, pod uslovom da njihov zakon o zaštiti podataka garantuje odgovarajuća zaštita podataka prema procjeni savezne povjerenice za zaštitu podataka i povjerenika za zaštitu podataka (FDPIC) iako je u mjeri i u mjeri da se primjenjuje opći uredba o zaštiti podataka (prema procjeni Europske komisije ili ako je zajamčena odgovarajuća zaštita podataka iz drugih razloga, poput odgovarajućeg ugovora ugovora, posebno na osnova standardnih ugovornih klauzula ili odgovarajućom certificiranjem. Izuzetno, takva treća strana može se nalaziti u zemlji bez odgovarajuća zaštita podataka, pod uvjetom da su ispunjeni zahtjevi za zaštitu podataka, poput eksplicitnog pristanka subjekta podataka.


    3. – Prava subjekata podataka

    Subjekti podataka čiji lični podaci obrađujemo imaju prava pod švicarskim zakonom o zaštiti podataka. Oni uključuju pravo na informacije i pravo na korekciju, brisanje ili blokiranje obrađenih ličnih podataka.
    Ispitanici podataka čiji se osobni podaci obrađujemo mogu - ako se primjenjuje opći uredba o zaštiti podataka (GDPR) - zatražite potvrdu besplatno da li obrađujemo njihove lične podatke i, ako jesu, informacije o obradi Njihovi lični podaci, imaju obradu svojih ličnih podataka ograničeni, ostvaruju svoje pravo na prenosivost podataka i da su ispravljeni njihovi lični podaci, izbrisani ("pravo na zaboraviti"), blokirati ili dovršiti.
    Subjekti podataka čiji se lični podaci obrađujemo mogu – ako se i ukoliko GDPR primjenjuje – u bilo kojem trenutku u svakom trenutku opozove svoj pristanak za budućnost i objekt u bilo koje vrijeme.
    Subjekti podataka čiji lični podaci koje obrađujemo imaju pravo žalbe na nadležno nadzorno tijelo. Nadzorni autoritet za zaštitu podataka u Švicarskoj je federalni povjerenik za zaštitu podataka i informacije (FDPIC).


    4. – Sigurnost podataka

    Uzimamo odgovarajuće i odgovarajuće tehničke i organizacione mjere kako bismo osigurali zaštitu podataka i posebno sigurnost podataka. Međutim, uprkos takvim mjerama, obrada ličnih podataka na Internetu uvijek može imati sigurnosne praznine. Stoga ne možemo garantovati apsolutnu sigurnost podataka.
    Pristup našoj mrežnoj ponudi odvija se putem enkripcije transporta (SSL / TLS, posebno sa protokolom Hypertekxt Transfer Secure, skraćenim HTTPS). Većina pretraživača ukazuje na šifriranje prijevoza sa katanac u adresnoj traci.
    Pristup našoj mrežnoj ponudi je predmet – kao što je u osnovi sva upotreba interneta - do masovnog nadzora bez ikakvog razloga ili sumnje, kao i drugih nadzora nad sigurnosnim organima u Švicarskoj, Europska unija (EU), Sjedinjene Američke Države (SAD) i druge zemlje. Ne možemo imati direktan uticaj na odgovarajuću obradu ličnih podataka po tajnim službama, policijskim agencijama i drugim sigurnosnim organima.


    5 – Upotreba web stranice

    5.1 – Kolačići
    Možemo koristiti kolačiće za našu web stranicu. Kolačići - i naši kolačići (prve stranke) i kolačići od trećih strana čije usluge koristimo (kolačići trećih strana) – su podaci koji su pohranjeni u vašem pretraživaču. Takvi pohranjeni podaci ne moraju biti ograničeni na tradicionalne kolačiće u tekstualnom obliku. Kolačići ne mogu izvršiti programe ili prenositi zlonamjerni softver kao što su Trojance i virusi.
    Kolačići se mogu privremeno čuvati u vašem pretraživaču kao "sesijski kolačići" kada posjetite našu web stranicu ili određeno vrijeme kao takozvani trajni kolačići. "Kolačići sesije" automatski se brišu kada zatvorite preglednik. Trajni kolačići imaju određeni period skladištenja. Konkretno, oni nam omogućuju da prepoznamo vaš preglednik sljedeći put kada posjetite našu web stranicu i na taj način, na primjer, za mjerenje dosega naše web stranice. Na primjer, trajni kolačići mogu se koristiti i za internet marketing.
    Možete deaktivirati ili izbrisati kolačiće u bilo kojem trenutku u bilo kojem trenutku u postavkama preglednika. Bez kolačića, naša web stranica možda više ne bude u potpunosti dostupna. Aktivno tražimo vaš izričito pristanak za upotrebu kolačića - ako je potrebno i u mjeri.
    U slučaju kolačića koji se koriste za performanse i dostizanje mjerenja ili za oglašavanje, opći prigovor ("OPT-OUT") moguć je za mnoge usluge putem mrežne reklamne inicijative (NAI), vauda (u vašoj mrežnom savezu) ili vašim mrežnim izborima ( Europska interaktivna digitalna reklamna saveza, Edaa).

    5.2 – Datoteke dnevnika servera
    Možemo prikupiti sljedeće informacije za svaki pristup našoj web stranici, pod uslovom da vaš preglednik prenosi naš preglednik na naš poslužitelj ili se može odrediti našim web poslužiteljem: datum i vrijeme, uključujući vremensku zonu, pristup internetu, pristup Status (HTTP statusni kod), operativni sistem, uključujući korisničko sučelje i verziju, uključujući i jezik i verziju, pojedinačna podstrana naša web stranica, uključujući iznos prenesene web stranice u istom prozoru pregledača (referer ili referent).
    Skladimo takve podatke, što takođe može predstavljati lične podatke, u datotekama dnevnika servera. Ove su informacije neophodne kako bi se naša internetska usluga pružila na stalnom, korisničkom i pouzdanom načinu i osigurali sigurnost podataka i na taj način posebno zaštitu ličnih podataka – i trećih strana ili uz pomoć trećih strana ili uz pomoć trećih strana.

    5.3 – Piksela za praćenje
    Možemo koristiti piksele za praćenje na našoj web stranici. Pikseli za praćenje također su poznati i kao Web Beacons. Praćenje piksela – uključujući one iz trećih strana čije su usluge koje koristimo – su male, obično nevidljive slike koje se automatski preuzimaju kada posjetite našu web stranicu. Sa šalterima piksela mogu se prikupiti iste informacije kao u datotekama dnevnika servera.


    6. – Društveni mediji

    Prisutni smo na platformama društvenih medija i drugim mrežnim platformama kako bismo komunicirali sa zainteresiranim osobama i pružili informacije o našim uslugama. Lični podaci mogu se obrađivati i izvan Švajcarske i Europskog ekonomskog prostora (EEA).
    Opći uslovi i odredbe (GTC) i uslovi korišćenja, kao i izjave o zaštiti podataka i druge odredbe pojedinačnih operatora takvih mrežnih platformi takođe se primenjuju u svakom slučaju. Ove odredbe posebno informiraju o pravima subjekata podataka, koja uključuju posebno pravo na informacije.
    Za naše prisustvo na društvenim mrežama na Facebooku, uključujući takozvani Page Insights, zajednički smo odgovorni s Facebook Ireland Limited u Irskoj, ukoliko je primjenjiv GDPR. Uvid u stranice pruža informacije o tome kako posjetitelji komuniciraju s našim prisustvom na Facebooku. Uvid u stranice koristimo kako bismo na efikasan i user-friendly način osigurali svoje prisustvo na društvenim mrežama na Facebooku.
    Dodatne informacije o prirodi, opsegu i svrsi obrade podataka, informacije o pravima subjekata podataka i kontakt podaci Facebooka, kao i Facebook službenik za zaštitu podataka mogu se naći u Facebook-ovoj politici privatnosti ("Politika podataka"). Ušli smo u takozvani "Dodatak odgovorne strane" s Facebookom i time smo se posebno složili da je Facebook odgovoran za osiguravanje prava subjekata podataka. Za takozvane Page Insights, odgovarajuće informacije mogu se naći na stranicama "Informacije o Page Insights", uključujući "Dodatak Page Insights o odgovornoj strani" i "Informacije o podacima o Page Insights" Facebooka.


    7. – Mjerenje uspjeha i dometa

    Koristimo usluge i programe da odredimo kako se koristi naša internetska ponuda. U tom kontekstu možemo, na primjer, izmjeriti uspjeh i doseg naše internetske ponude i učinak veza trećih strana do naše web stranice. Međutim, možemo, na primjer, testirati i uporediti kako se koriste različite verzije naše internetske ponude ili dijelovi naše internetske ponude (metoda "A / B testa"). Na osnovu rezultata performansi i mjerenja dosega, posebno možemo ispraviti greške, ojačati posebno popularan sadržaj ili poboljšati našu internetsku ponudu.
    Kada koristite usluge i programe za mjerenje performansi i dosega, moraju se pohraniti adrese internetskog protokola (IP) pojedinačnih korisnika. IP adrese se obično skraćuju kako bi se udovoljilo principu ekonomičnosti podataka i poboljšala zaštita podataka posjetitelja naše web stranice ("maskiranje IP-a").
    Kada koristite usluge i programe za mjerenje performansi i dosega, mogu se koristiti kolačići i kreirati korisnički profili. Korisnički profili uključuju, na primjer, posjećene stranice ili sadržaj koji se pregledava na našoj web stranici, informacije o veličini ekrana ili prozora pregledača i - barem približno - lokaciju. U principu, korisnički profili kreiraju se isključivo na pseudonimnoj osnovi. Ne koristimo korisničke profile za identificiranje pojedinačnih posjetitelja naše web stranice. Pojedinačne usluge kod kojih ste registrovani kao korisnik možda će moći dodijeliti upotrebu naše mrežne usluge vašem profilu s odgovarajućom uslugom, pri čemu ste obično morali unaprijed dati svoj pristanak na ovaj zadatak.

    Konkretno koristimo:
    - Google Analytics: mjerenje performansi i dosega; Dobavljač: Google LLC (SAD) / Google Ireland Limited (Irska) za korisnike u Evropskom ekonomskom prostoru (EEA) i Švajcarskoj; informacije o zaštiti podataka: Mjerenje također u različitim preglednicima i uređajima (praćenje više uređaja), kao i sa pseudonimiziranim adresama Internet protokola (IP), koje se u cijelosti prenose Googleu u SAD-u, u iznimnim slučajevima, "Principi privatnosti i sigurnosti, "izjava o privatnosti podataka," Vodič za privatnost za Google proizvode "(uključujući Google Analytics)," Kako koristimo podatke sa web lokacija ili aplikacija na ili u kojima se koriste naše usluge "(podaci od Googlea)," Kako Google koristi kolačiće "," Dodatak za preglednik za onemogućavanje Google Analytics "," Personalizirano oglašavanje "(aktiviranje / deaktiviranje / postavke).


    8. – Usluge trećih lica

    Koristimo usluge trećih strana kako bismo našu ponudu pružili trajno, razumljivo, sigurno i pouzdano. Takve usluge koriste se i za ugrađivanje sadržaja u našu web stranicu. Takve usluge – na primjer usluge hostinga i pohrane, video usluge i usluge plaćanja – zahtijevaju vašu adresu Internet protokola (IP), jer takve usluge na drugi način ne mogu prenositi odgovarajući sadržaj. Takve usluge mogu se nalaziti izvan Švicarske i Europskog ekonomskog prostora (EEA), pod uvjetom da je zajamčena odgovarajuća zaštita podataka.
    U svoje statističke i tehničke svrhe u vezi sa sigurnošću, treće strane čije usluge koristimo mogu takođe obrađivati podatke u vezi s našom ponudom, kao i iz drugih izvora - uključujući kolačiće, datoteke dnevnika i brojanje piksela – u objedinjenom, anonimiziranom ili pseudonimiziranom obliku.

    8.1 – Digitalna infrastruktura
    Usluge trećih strana koristimo za pružanje digitalne infrastrukture potrebne za naše usluge. To uključuje, na primjer, usluge hostinga i skladištenja od specijaliziranih dobavljača.

    Konkretno koristimo:
    Cyon: Hosting; Dobavljač: Cyon GmbH (Švicarska); Podaci o zaštiti podataka: Politika privatnosti.

    8.2 – Mape
    Za ugrađivanje mapa na našu web stranicu koristimo usluge nezavisnih proizvođača.

    Konkretno koristimo:
    - GoogleMapsincludingGoogleMapsPlatform: usluga mapa; Dobavljači: Google LLC (SAD) / Google Ireland Limited (Irska) za korisnike u Evropskom ekonomskom prostoru (EEA) i u Švajcarskoj; Izjave o privatnosti: "Principi privatnosti i sigurnosti", Politika privatnosti, "Vodič za politiku privatnosti za Google proizvode" (uključujući Google Mape), "Kako koristimo podatke sa web lokacija ili aplikacija u kojima se koriste naše usluge" (informacije pruža Google), " Kako Google koristi kolačiće "," Personalizirano oglašavanje "(aktiviranje / deaktiviranje / postavke).

    8.3 – Fontovi
    Koristimo usluge nezavisnih proizvođača za ugrađivanje odabranih fontova, kao i ikona, logotipa i simbola u našu web stranicu.

    Konkretno koristimo:
    - Google fontovi: fontovi; dobavljači: Google LLC (SAD) / Google Ireland Limited (Irska) za korisnike u Evropskom ekonomskom prostoru (EEA) i Švajcarskoj; Izjave o privatnosti: "Šta upotreba API-ja Google Fonts znači za privatnost mojih korisnika?" („Šta upotreba API-ja Google Fonts znači za privatnost mojih korisnika?“), „Principi privatnosti i sigurnosti“, „Politika privatnosti“.


    9. – Proširenja za web stranicu

    Koristimo jQuery, besplatnu JavaScript biblioteku JS Foundation. Biblioteku uključujemo putem Google Hosting Libraries mreže za isporuku sadržaja (CDN) (ime domene ajax.googleapis.com) kako bismo mogli poboljšati brzinu naše web stranice. Kolačići se koriste samo ako su neophodni za sprečavanje zloupotrebe i u sigurnosne svrhe. Ovo je usluga američkog Google LLC-a koja se nudi neovisno o ostalim Googleovim uslugama. Za korisnike u Europskom ekonomskom prostoru (EEA) i Švicarskoj odgovorna je irska kompanija Google Ireland Limited.
    Dodatne informacije o vrsti, opsegu i svrsi obrade podataka mogu se naći u Pravilima o privatnosti i sigurnosti i Google-ovoj politici privatnosti u svakom pojedinom slučaju, kao i u Uslovima korištenja za Google hostovane biblioteke.


    10. – Završne odredbe

    Ovu izjavu o zaštiti podataka kreirali smo s generatorom zaštite podataka Datenschutzpartner.
    Ovu izjavu o zaštiti podataka možemo prilagoditi i dopuniti u bilo kojem trenutku. O takvim prilagodbama i dopunama obavijestit ćemo u odgovarajućem obliku, posebno objavljivanjem odgovarajuće trenutne politike privatnosti na našoj web stranici.